02156879255

info@khdco.ir

بالابر سیار

بالابر مفصلی

بالابر سیار وسیله ای مکانیکی است که دسترسی به محیط های مرتفع بلند و غیر قابل دسترس را برای افراد و تجهیزات فراهم میسازد. انواع گوناگونی از بالابر سیار  مکانیکی و جود دارد و یک نوع خاص و مجزا که تولیدات شرکت کارا هیدرولیک دماوند نیز از این نوع است به نام بالابر میوه چین “cherry picker”   نامیده می شود. البته این اصطلاح میوه چین امروزه در ایران رایج نیست و بیشتر در کشورهای لاتین از این اصطلاح استفاده می شود.  از این دستگاها برای کارهای تعمیرات و نگهداری یا کارهای ساختمانی و یا برای کارهای آتش نشانی و فوریتی به کار می روند، به همین جهت از سایر وسایل بالا رونده مانند آسانسورها متمایز می شوند.

فرق عمده بالابر سیار با جرثقیل ها نیز در این است که  برای حمل تجهیزات و افراد کمتر از یک تن به کار می روند و  عموما به وسیله یک نفر آماده به کار می شوند که اپراتور نامیده می شود.

از کاربردهای گوناگون بالابر سیار  می توان به : دسترسی به خطوط برق فشار قوی ، دسترسی به خطوط تلفن ، برج های روشنایی بلند ، ساختمان های بلند ، کارهای آتش نشانی حمل پنجره های ساختمان و ….. اشاره کرد.

مکانیزم بالا رفتن :

انواع مختلفی از بالابر سیار  وجود دارد که با توجه به خصوصیات خاص و مشخصی که دارند آنها را برای کاربری های گوناگون مطلوب میسازد. تفاوت کلی بالابر ها با هم در مکانیزم حرکتی آنها می باشد که دستگاه را به محل مورد نظر هدایت می کند. اکثر آنها با نیروی هیدرولیک یافشار هوا کار می کنند. برخی مدل ها هم با نیروی الکتریسیته کار می کنند. هر کدام از این مکانیزم های حرکتی هم روی قیمت و دسترسی دستگاه تاثیر میگذارد.

بالابر های متحرک Aerial device  – Cherry puickers

بالابر سیار از پیستون های هیدرولیکی (جک هیدرولیک ) برای حرکت و جابجایی استفاده می کنند که نیروی لازم برای این پیستون ها هم به وسیله یک موتور دیزلی و یا بنزینی و یا هیبریدی تامین می شود. برخی از مدل های سبک هم از نیروی الکتریسیته برای باز شدن و جابجایی استفاده میکنند. این مدل های الکتریکی فقط برای برخی کارهای داخلی ساختمانی و محیط های بسته به کار می روند.

بالابر های پشت خودرویی شباهت بسیار زیادی به جرثقیل ها دارند . هر دوی این دستگاهها از بوم ها و جک ها برای باز شدن در جهات مختلف استفاده می کنند.

بالابر سیار بسیار شبیه به مدل های است که به عنوان میوه چین شناخته می شوند. این نام از این جهت اطلاق میشود که در ابتدا برای کار در باغ های میوه طراحی و ساخته شده بودند. این دستگاه به اپراتور یا میوه چین این امکان را می دهد که در داخل سبد دستگاه ایستاده و میوه های که در ارتفاع هستند را بدون آسیب ر ساندن به درخت بچینند. به همین دلیل اصطلاح میوه چین یا cherry picker برای آنها مرسوم شد و به طور معمول برای نام بردن بالابرهای مفصلی و بازویی به کار برده می شود.

این نوع از بالابر های پشت خودرویی به طور گسترده برای کارهای تعمیراتی و نگهداری و ساخت وساز و به طور وسیع در خطوط برق و مخابرات و ا رتباطات و همینطور باغ های با درختان بسیار بلند و خطرناک به کار گرفته می شوند. یکی دیگر از انواع این بالابرهای مفصلی بالابر آتش نشانی است که برای دسترسی به جاهایی مرتفع و سخت توسط آتش نشانان برای اطفاء حریق به کار گرفته می شود.این مدل ها اغلب به امکانات اظافی مانند شلنگ آب مجهز می شوند که آب را از سطزح زمین به داخل سبد  دستگاه منتقل می سازد.

بالابر صنعتی

بالابر اتش نشانی ساخت کارا هیدرولیک دماوند

برخی از مدل های بالابر مفصلی تنها به اندازه طول هر کدام از بازوهایشان قابلیت باز شدن را دارند ، در صورتی که با کمک مکانیزم تلسکوپی در  داخل هر کدام از بوم ها می توان به ارتفاعی بسیار بیشتر دسترسی پیدا کرد. . مدل های خاصی از این نوع  وجود دارد که روی کشنده ها نصب می شوند و میتوانند حتی به ارتفاعی بیشتر از 100 متر نیز دست پیدا کنند. در حال حاضر بلندترین بالابر جهان 112 متر ارتفاع کاری دارد.

 

بالابر مفصلی ، بالابر تلسکوپی مفصلی

بالابر مفصلی  نیاز به یک بستر امن برای کار دارند، به همین دلیل به بازوی ثابت کننده مجهز می شوند . این پایه های ثابت کننده می تواند به صورت دستی یا هیدرولیکی باشد ( بر حسب اندازه و قیمت بالابر ) .

به خاطر شکل پایه ها در برخی از مدل های بالابر سیار، این نوع به عنوان مدل عنکبوتی شناخته میشوند.

بالابر های قیچی یا آکاردئونی    

مدل قیچی یا آکاردئونی نوعی از بالابر سیار است که تنها به صورت عمودی بالابر میرود. مکانیزمی که این حالت دسترسی را ایجاد میکند به وسیله بازوهای که به حالت X در هم متصل شده اند ایجاد می شود. این حرکت رو به بالا به وسیله فشار رو به بالا ی پایین ترین قسمت ایجاد می شود و در امتداد الگوی حرکتی X خود باعث می شود که دستگاه رو به بالا حرکت کند. مدل قیچی ممکن است به یک سبد متحرک نیز مجهز باشد که دسترسی کاملتری را برای اپراتور فراهم می سازد.

بالابر آکاردئونی

تصویر بالابر قیچی مدل SK120

جمع شدن حالت قیچی نیز می تواند به وسیله نیروی هیدرولیکی یا نیروی هوای فشرده (بسته به سیستم بالابر)  باشد.  و ممکن است که به هیچ نیروی هم نیاز نباشد و فقط در عوض به آزاد سازی فشار روغن هیدرولیک یا فشار هوای فشرده نیاز باشد. یکی از دلایلی محبوبیت این نوع هم همین مورد می باشد که تنها با باز کردن یک پیچ می توان بالابر را به حالت بسته در آورد. اولین بالابر سیار مدل قیچی در سال 1963 به وسیله چارس لارسون در امریکا تولید شد.

مکانیزم حرکتی بالابر های سیار

بالابر سیار بر حسب ماهیتشان و ساختارشان برای کارهای ضروری در محل های گوناگون ساخته شده اند ، بنابر این به صورت مستمر نیاز به جابجایی بین محل های مختلف را دارند . بر همین اساس بالابر ها بر اساس جابجایی آسان و ساده ساخته می شوند.

 

مدل های بدون موتور

این مدل از بالابر سیار بدون موتور متحرک هستند و به وسیله نیروی خارجی مانند هل دادن یا کشیدن جابجا می شوند. (عکس )

مدل های خود کشنده

این مدل از بالابر سیار  قادرند خودشان در محل های مختلف حرکت کنند . در برخی از مدل ها این امکان وجود دارد که دستگاه در حین کار نیز جابجا شود ، اگرچه این امکان در حالت های که نیاز به دسترسی جانبی ایمن هستند مقدور نمی باشد. بنابراین این قابلیت بیشتر در مدل های قیچی مرسوم است . نیروی حرکتی این نوع از بالابر ها هم به وسیله یک موتور بنزینی یا گازوئیلی یا الکتریکی تامیین می شود.

مدل های پشت خودرویی

بالابر کامیونی

بر خی از مدل های بالابر های سیار روی یک خودرو حامل از قبیل ون یا کامونت یا کامیون نصب می شوند .  به عنوان مثال محصولات کارا هیدرولیک دماوند از این گونه بوده و روی وانت نیسان و انواع کامیونت و کامیون نصب می شوند .  این خودرو ها که بالابر پشت خودرویی روی آن نصب می شوند قابلیت جابجایی بین نقاط دور دست را فراهم می سازند.( جابجایی بین شهری ) و این یکی از دلایل محبوبیت و کارایی این نوع می باشد .

کنترل بالابر به هر صورتی که باشد به وسیله اپراتور دستگاه انجام می شود . اپراتور می تواند در کنار تابلو کنترلکه در کنار خودرو نصب شده قرار بگیرد و یا اینکه از درون سبد کار کنترل را انجام دهد. برخی از مدل ها هم به وسیله یک کنترل از راه دور هدایت می شوند .

کنترل بالابر

مدار کنترل بالابر تلسکوپی مفصلی KZ190

تابلو کنترل که در کنار خودرو نصب شده است می تواند به عنوان یک ویژگی امن نیز به کار آید . اگر به هر دلیلی اپراتور که در ارتفاع کار میکند، نتواند کنترل دستگاه را به درستی انجام دهد از کنار خودرو بتوان کار کنترل دستگاه را انجام داد. حتی برخی مدل ها که ممکن است به تابلوی فرمان کنار خودرو مجهز نباشند به یک سوئیچ اظطراری مجهز می شوند تا بتوان در مواقع لزوم بالابر را با فشردن آن پایین آورد.

کنترل کننده بالابر سیار بر حسب نوع آنها متفاوت است. اما غالبا به وسیله دکمه یا کنترل از راه دور کنترل می شوند . نو ع و پیچیدگی کنترل کننده ها نیز بستگی به حرکاتی که بالابر می تواند انجام دهد متغییر است. کنترل دستگاه می تواند حرکاتی از قبلیل :

  • حرکات عمودی
  • حرکت افقی
  • حرکت چرخشی
  • حرکت سبد
  • حرکت روی زمین برای مدل های خود رونده

را فراهم سازد.

هر گونه کپی برداری از مطلب فقط با ذکر نام و آدرس سایت کارا هیدرولیک دماوند مجاز است.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید

4 Comments

  1. بالابر cherry picker چیست ؟ | بالابر فروردین ۱۲, ۱۳۹۶ در ۵:۳۷ ق٫ظ- پاسخ دادن

    […] بالابر سیار […]

  2. کاربرد بالابر | بالابر فروردین ۱۲, ۱۳۹۶ در ۵:۳۹ ق٫ظ- پاسخ دادن

    […] بالابر سیار […]

  3. بالابر پشت خودرویی فروردین ۱۲, ۱۳۹۶ در ۶:۰۰ ق٫ظ- پاسخ دادن

    […] بالابر سیار […]

  4. تفاوت بالابر مفصلی با تلسکوپی فروردین ۱۶, ۱۳۹۶ در ۷:۵۹ ب٫ظ- پاسخ دادن

    […] بالابر سیار […]

ثبت ديدگاه

Fav-icon